Papildomoji ir alternatyvioji sveikatos priežiūra – naujas požiūris į sveikatos profilaktiką, tausojimą ir saugojimą - Valančiūtė, Janina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2023)
Papildomoji ir alternatyvioji sveikatos priežiūra (PASP) plačiai taikoma visame pasaulyje ir vertinama dėl daugelio priežasčių. Pasaulio sveikatos organizacija skatina integruoti PASP praktiką į nacionalinės sveikatos priežiūros sistemą. Lietuvoje 2021 m. įsigaliojo įstatymas, kurio tikslas – užtikrinti saugias ir kokybiškas PASP paslaugas pacientams.