Insulto simptomus atpažinti ir iškviesti pagalbą privalo net vaikai - Smagurauskaitė, Dalia (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Pasaulio insulto organizacijos duomenimis, kiekvienais metais 12 milijonų žmonių pasaulyje patiria in-sultą, maždaug pusė jų miršta. Tačiau medicinos pagalbą suteikus laiku, pacientas turi didelę galimybę išgyventi ir išvengti negalios. „Būtent todėl labai svarbu, kad artimieji ir kiti šalia esantys žmonės gebėtų greitai atpažinti insulto simptomus ir nedelsdami imtųsi veiksmų“, – sako Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) Insulto centro vadovas, gydytojas neurologas doc. dr. Aleksandras Vilionskis. Gydytojas primena, į kokius simp-tomus atkreipti dėmesį ir ką daryti, kad tikimybė susirgti insultu sumažėtų.