Kaip prisijaukinti ligą - Žukauskienė, Daiva (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Žmonės į savo ligą reaguoja skirtingai, kiekvienam savi skausmai yra didžiausi ir nelaimės baisiausios. Liga yra labai asmeniškas kiekvieno reikalas. Vieniems liga – Dievo bausmė, kitiems – prakeiksmas, treti geba ligą „užsitarnauti“. Liga gali būti asmens dalimi, bet gali būti ir kažkas, kas jaučiama kaip svetima, primesta, įgyta iš šalies. Kaip žmogus priima savo ligą, kaip su ja gyvena, kuo tiki ir kaip su tuo susidoroja, lemia sergančiojo savijautą.