Development of emotional intelligence - Andrijauskaitė, Danguolė (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Emocinis intelektas apibūdina, kaip žmogus atpažįsta savo ir kitų žmonių emocijas ir kaip geba į jas reaguoti. Gebėjimas valdyti (panaudoti) emocijas siejamas su efektyvesniu bendradarbiavimu ir problemų sprendimu bei įtaka kitiems žmonėms. Įtaka kitiems čia suprantama kaip teigiamas postūmis, kaip bendravimas, sudarantis prielaidas atskleisti jų galimybes ir talentus. Emocinis intelektas kai kuriose srityse gali veikti stipriau nei racionalusis (abstraktusis) intelektas, kuris suprantamas kaip mąstymo, mokslu ir patirtimi pagrįstos nuomonės sintezė. Viena iš tokių sričių yra sveikatos priežiūra.