Operacinės slaugytojo padėjėja: „Dažnai būnu instrumentatorės rankos ir kojos.“ - Smagurauskaitė , Dalia (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Operacinė – ypatinga vieta, kurioje kiekvieno operacinės komandos nario indėlis ir funkcijos yra svarbūs, o vieno iš narių trūkstant, operacija vykti negali. Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje operacinės slaugytojo padėjėja dirbanti Gražina Kurec sako, kad jai, kaip ir bet kuriam kitam operacinės komandos nariui, svarbiausia yra pacientų saugumas ir sveikata.