Kaip suteikti orią sveikatos priežiūrą asmenims su negalia - Valančiūtė, Janina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Klaipėdos universitete dėstomas studijų dalykas Negalia ir sveikatos priežiūra, yra parengta kvalifikacijos tobulinimo programa sveikatos priežiūros sistemos specialistams. Knygos , Negalia ir sveikatos priežiūra“ autorė kviečia šį vadovėlį naudoti dalyko dėstymo procese. Vadovėlis skirtas studentams ir praktikams, norintiems pagilinti žinias apie žmones, turinčius negalią, jų situaciją sveikatos priežiūros sistemoje.