Veido odą puoselėjančios priemonės - Drazdauskaitė, Karolina; Gierasimovič, Zita (Slauga. Mokslas ir praktika, 2022)
Bioamžius (gr. bios- gyvenimas, sąsaja su gyvenimu) – natūralus amžius. Odos pokyčiai progresuoja dėl amžiaus silpnėjant ląstelių funkcijai. Pradeda lėtėti odos atsinaujinimas, sunkiau šalinasi suragėjusios ląstelės. Mažėja odos apsauginis barjeras, oda praranda jaunatviškumą, todėl, norint jį atgauti, reikia kuo dažniau šalinti negyvų ląstelių sluoksnį. Sutrinka pigmento melanino gamyba, tai lemia dėmių, senatvinių šlakų, odos problemų ar ligų atsiradimą. Netinkama veido priežiūra gali sukelti odos senėjimą, tam įtakos turi blogai parinkta kosmetika, netinkamas odos valymas, saulės nesisaugojimas. Tikslas – apžvelgti veido odą puoselėjančias priemones ir jų poveikį odai. Metodika. Išanalizuota 11 šaltinių aptariamąja tema, ne senesnių nei penkerių metų senumo. Publikacijos pateikiamos anglų kalba, tekstas laisvai prieinamas. Atrinktose publikacijose aprašomas bioamžius, veido odos pokyčiai, kosmetinių priemonių sudėtis ir poveikis odai. Išvados. 1. Odos priežiūra turėtų būti keičiama atsižvelgiant į amžių, sezoniškumą ir odos tipą. Svarbu rūpintis oda ir odos priežiūros ritualus kartoti nuolatos, du kartus per dieną, naudojant kosmetines priemones pagal odos tipą. 2. Priklausomai nuo amžiaus, naudoti odos struktūrą palaikančias kosmetines priemones.