Žurnalo „Slauga. Mokslas ir praktika“ (ISSN 1648-0570) kelias - Gudelienė-Gudelevičienė, Loreta (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Nuo 1938 m. iki pat 1997 m. specializuotų periodinių žurnalų slaugytojams nebuvo leidžiama. 1997 metais Slaugos darbuotojų tobulinimosi ir specializacijos centro (dabar – Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centras) pradėtas leisti laikraštis „Šalpusnis“. Tai buvo nespalvotas 8 puslapių laikraštis. Pirmoji redaktorė ir laikraščio idėjos autorė akušerė Lina Skaburskaitė (Pakamorienė). Tuomet slaugos srityje nebuvo atliekama mokslinių tyrimų, slaugos studijos dar tik buvo prasidėjusios. Trečiuosius gyvavimo metus „Šalpusnis“ pasitiko spalvotas. Ilgainiui laikraštis išaugo į žurnalą ir, atsižvelgiant į slaugymo bei slaugos mokslo raidą, 2001 m. buvo pervadintas į „Slauga. Mokslas ir praktika“. Keičiantis žurnalo tikslams, neliko vietos poezijai, bet padaugėjo praktinių patarimų specialistams. Tiek „Šalpusnis“, tiek „Slauga. Mokslas ir praktika“ skaitytojus pasiekdavo kartą per mėnesį.