COVID-19 Vaccination - Usonis, Vytautas (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
SARS-CoV-2 virusinė infekcija sukėlė didžiausią mūsų laikų pandemiją. Infekcija, kilusi Kinijoje, greitai paplito visuose žemynuose. Per kiek daugiau nei metus pasaulyje užregistruota beveik pusantro šimto milijonų susirgimų, daugiau nei trys milijonai žmonių nuo šios infekcijos mirė. XXI amžiaus pradžioje didžiavomės suvaldytomis infekcijomis, tačiau SARS-CoV-2 virusinė infekcija, sukelianti COVID-19 ligą, privertė žmoniją peržiūrėti daug mūsų visuomenės gyvenimo aspektų, prisiminti pagrindinius epidemiologijos ir infekcijų kontrolės dėsnius, juos taikyti didžiausiu mastu.