Su kokiais iššūkiais susiduria slaugytojai, dirbantys pirmosiose COVID-19 gretose? - Didvalė, Daiva; Gedrimė, Lina; Gerasimčik-Pulko, Vera; Senavatienė, Violeta (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Visą pasaulį, taip pat ir Lietuvą, iš pasalų užklupo nežinoma liga – nematomas priešas, sukėlęs baimę ir nerimą, bet tuo pačiu privertęs susikaupti ir veikti. Nors slaugytojai dažnai susiduria su įvairiais iššūkiais ir kritinėmis situacijomis, kai reikia priimti operatyvius sprendimus ir mobilizuoti visas savo žinias, kompetencijas ir jėgas, tačiau COVID-19 pandemija ypatingas iššūkis.