Atsinaujinimo tikslas – teikti aukštos kokybės paslaugas - Turčinskas, Rimvydas; Dabkuvienė, Henrieta; Giliun, Renata (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Vilniaus miesto III klinikinė ligoninė 1997 m. reorganizuota į viešąją įstaigą ir pavadinta buvusio ilgamečio šios ligoninės Vidaus ligų katedros dėstytojo profesoriaus Mykolo Marcinkevičiaus vardu. Ligoninėje teikiamos specializuotos stacionarios suaugusiųjų neurologijos, vidaus ligų, gastroenterologijos, reanimacijos ir intensyviosios terapijos (suaugusiųjų), stacionarios medicininės reabilitacijos ir ambulatorinės reabilitacijos paslaugos, taip pat pirminės stacionarios palaikomojo gydymo ir slaugos bei paliatyviosios pagalbos (suaugusiųjų) paslaugos pagal sutartį su Vilniaus teritorine ligonių kasa.