Onkologinės ligos valdymas, taikant ankstyvosios diagnostikos priemones - Skarbalienė, Aelita; Gedrimė, Lina; Skarbalius, Egidijus (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Naujų onkologinių susirgimų nuolat daugėja. Kasmet diagnozuojama apie 17 700 naujų vėžio atvejų Lietuvoje ir apie 23 800 Kaliningrado apskrityje. Krūties ir kolorektalinio vėžio atvejai sudaro 18–20 proc. visų naujai diagnozuotų atvejų.