A desk book both for medical professionals and habitual reader - Valančiūtė, Janina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2021)
Daivos Janavičienės knygą „Biblioterapija: teorija ir praktika“ (Vilnius, 2020. - 131, [1] p.) sudaro devyni skyriai. Nuosekliai pristatoma biblioterapijos istorija, jos rūšys, analizuojami naudojimo, gydymo ar pagalbos proceso būdai. Aiškinamos esminės biblioterapijos sąvokos ir terminai. Aptariamas daugiau kaip šimtą metų žinomas terminas , biblioterapija“. Atskleidžiami literatūros atrankos kriterijai, nagrinėjamos literatūros pasirinkimo strategijos. Supažindinama su užsienio šalių specialistų darbais ir vykdomais projektais.