Helping oneself - The publication was prepared by Loreta Gudelienė-Gudelevičienė from the publication “I can help myself” (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Žurnalo numeriuose pradedame publikuoti patarimus iš leidinio „Aš galiu pats sau padėti“, skirto pacientams bei jų artimiesiems. Leidinį išleido Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacija (POLA). Autoriai: A. Šeškevičius (sudarytojas), R. Balevičienė, E.Gudelienė, R. Uždanavičienė, V. Šaulys. Kvalifikuoti medikai pataria, kaip padėti patiems malšinti fizinius simptomus (limfedema; niežulys; dusulys; kosulys; pykinimas ir vėmimas; silpnumas; svorio kritimas, apetito sumažėjimas; burnos priežiūra; vidurių užkietėjimas; žagsėjimas; pragulų profilaktika; plaukų slinkimas dėl chemoterapijos ar spindulinės terapijos), kaip prižiūrėti žaizdas spindulinio gydymo metu, stomas. Taip pat pateikta psichologinės pagalbos sau ir dvasinės saviugdos rekomendacijų. Iš leidinio „Aš galiu sau padėti “ publikaciją parengė L. Gudelienė-Gudelevičienė, Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų kompetencijų centras.