Distant Learning is a Possibility to Improve Professional Competencies - kompetencijų centro informacija, Sveikatos priežiūros ir farmacijos specialistų (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Mokymas vis dažniau suprantamas kaip nuolat vykstantis procesas, patirtis, nenutrūkstamai vykstanti visą asmens gyvenimą. Lietuvos švietimo srities strateginiuose dokumentuose pabrėžiama būtinybė plėtoti suaugusiųjų mokymosi visą gyvenimą sistemas, nuolatos didinant mokymosi įvairovę ir prieinamumą gyventojams [1]. Formuojant suaugusiųjų švietimo politiką, susiduriama su viena aktualiausių šių dienų problemų – mokymosi pasiūlos ir paklausos suderinimas. Dažnai keliami klausimai: ar norintieji mokytis randa jiems tinkamas, prieinamas, poreikius tenkinančias mokymo paslaugas, ar jiems suteikiama pakankamai reikalingų žinių turimoms kompetencijoms tobulinti [2].