Ex-libris for doctors - Valančiūtė, Janina (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Gegužę vykusio Lietuvos gydytojų sąjungos XV suvažiavimo dalyviai sulaukė gražios dovanos – neseniai pasirodžiusio naujo padėkos gydytojams ženklų albumo „Ekslibrisai gydytojams“ (sudarė Liutauras Labanauskas, Aistė Sivakovaitė, Regina Vaišvilienė, Vilnius, 2017, 390 p.). Šis leidinys atspindi gydytojo kasdieninio darbo įvertinimą, jo santykį su pacientais. Pirmojoje 2012 m. išleistoje Lietuvos gydytojų sąjungos (LGS) knygoje „Atminties ženklai gydytojams“ surinktas visuomenės pagarbos ir gydytojų darbo įamžinimas – jau į Amžinybę iškeliavusių nusipelniusių Lietuvos gydytojų vardu pavadintos gatvės, institucijos, ambulatorijos, atidengtos atminimo lentos, paminkliniai akmenys, skulptūros, biustai, antkapiniai paminklai. LGS prezidentas prof. Liutauras Labanauskas knygos „Ekslibrisai gydytojams“ pratarmėje rašo: „Noras padėkoti gydytojui yra natūralus, jis buvo, yra ir bus. Padėka randa gausybę formų, net ir tokių, kurios nepaiso teisinių ar kitų kategorijų. Šiuo atveju padėka virto menu.“ Straipsniuose Lietuvos medicinos bibliotekos Informacijos skyriaus vedėja Regina Vaišvilienė išsamiai apžvelgia knygų žymėjimo ženklo – ekslibriso – istoriją ir pristato bibliotekos ekslibrisų kolekciją.