...and no tension at all - Laučiuvienė, Elvyra (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Profesionaliai ir koordinuotai atliekamos įprastinės procedūros, savarankiškai priimami kompetentingi sprendimai netikėtomis situacijomis, šalia kasdieninių planinių veiksmų teikiama psichologinė ir dvasinė parama sergančiajam, jo artimiesiems. Taip galima būtų apibūdinti šiuolaikinių slaugytojų darbą. Tiesa, dar tikriausiai derėtų pridėti vieną žodį... įtampa.