Enduring friendship with St. Elisabeth Hospital, Halle (Salle), Germany - Stalnionienė, Loreta (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Visagino ligoninė yra viena iš asmens sveikatos priežiūros įstaigų, kuriose įgyvendinami įvairūs tarptautiniai projektai bei teikiamos kokybiškos paslaugos. Be to, tai viena iš stambesnių gydymo įstaigų Lietuvos pietryčių krašte, įsteigta 1978 m., teikti medicinines paslaugas Ignalinos atominės elektrinės bei tuometinio Sniečkaus miesto statytojams. Per pastaruosius dešimtmečius ligoninės darbo mastai, teikiamų paslaugų įvairovė, tyrimo, diagnostikos ir gydymo galimybės bei paslaugų kokybė tobulėja. Ligoninėje, kaip ir daugumoje didesnių Lietuvos asmens sveikatos priežiūros įstaigų, diegiami nauji diagnostikos, tyrimo ir gydymo metodai, taikomos modernios medicinos technologijos. Ligoninės kolektyvas džiaugiasi išskirtiniu, net 24 metus trunkančiu bendradarbiavimu su Vokietijos Respublikos Halle miesto (liet. Halė prie Zalės) St. Elisabeth ligonine, jų teikiama vertinga humanitarine pagalba. Po keletą kartų per metus jie atgabena siuntas. Jau dešimtmetį tęsiasi intensyvus Visagino ligoninės gydytojų bei kitų medikų tobulinimas, gydytojai iš Vokietijos dalyvauja bendrose operacijose mūsų ligoninėje, ligoninės gydytojai ir kiti medikai vyksta į Vokietiją tobulintis ir įsisavinti naujausias chirurginių ligonių gydymo metodikas. Beveik viskas mūsų ligoninėje – vokiečių rankos palytėta. Nežinome kitos gydymo įstaigos šalyje, kuri tiek metų nuosekliai bendradarbiautų su kolegomis užsienyje.