Depression is still mysterious - Žukauskienė, Daiva (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Mano akimis žiūrint, visa internetinė erdvė mirga straipsnių su nuorodomis ar kitokia informacija apie depresiją. Anksčiau net nekilo mintis rašyti šia tema, nes „visi ir taip viską žino“. Lietuvą užplūdus garsiai nuskambėjusiems tragiškiems įvykiams, suaktyvėjo savižudybių, patyčių prevencija, vaikų teisių apsauga. Ši erdvė sudarė klaidingą nuomonę, kad paprasti žmonės lengvai atpažįsta depresiją, suvokia šios ligos klastą ir geba padėti sau ir savo artimiesiems. Klydau.