Necessity and content of the journal is the result of joint effort - Riklikienė, Olga (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Akademinių publikacijų įvairovė, jų poreikis ir svoris, skelbiamų darbų kokybė, sąžininga autorystė – šiomis temomis šiandien plačiai diskutuojama tarp akademinės bendruomenės, mokslo atstovų, leidinių redaktorių. Mokslo straipsniai ir jų publikavimas – tai tema, kelianti vis daugiau triukšmo.