Importance of education activities teaching patients after myocardial infarction - Stončienė, Vida; Šakienė, Lina; Strielaitė, Laura (Slauga. Mokslas ir praktika, 2020)
Šiandien slaugytojų veikla nebegali apsiriboti medicinine pacientų (klientų) priežiūra. Joje tampa svarbūs socialiniai, psichologiniai bei pedagoginiai aspektai. Kad būtų efektyviai įgyvendintos įvairios sveikatingumo priemonės, kad būtų taikyti pažangūs sveikatos ugdymo metodai, kad būtų stiprinama žmonių atsakomybė dėl savo sveikatos, slaugytojams būtinos pedagoginės žinios, mokymas, bendravimo įgūdžiai. Slaugytojas, bendradarbiaudamas su pacientu, vykdo ilgalaikę žmonių sveikatos priežiūrą. Vienos pagrindinių slaugytojo profesinės veiklos kompetencijų yra edukacinės slaugytojų kompetencijos. Sveikatos ugdymas tampa vienu pagrindinių slaugytojų veiklos krypčių, dirbant tiek su sveikais, tiek su sergančiais lėtinėmis ligomis įvairaus amžiaus žmonėmis.