Apie rusų kalbos veiksmažodinio veiksmo skyrimo būdus - Stawnicka, Jadwiga (Respectus Philologicus, 2003)
Straipsnyje nagrinėjama problema, kaip skirti veiksmo būdus rusų kalboje, suvokiant juos kaip žodžių darybos ir semantines veiksmažodžių grupuotes. Siūloma veiksmo būdų klasifikacija (temporaliniai, kiekybiniai ir diskretiniai veiksmo būdai). Šiuos skirstymus lemia veiksmo, išreikšto pamatiniu veiksmažodžiu, modifikacijos tipas. Antriniai veiksmažodžiai, skirtini tam tikriems veiksmo būdams, savo ruožtu sudaro grupes pagal tolesnį veiksmą ir formaliąsias raiškos priemones. Keliama problema, kaip tiksliau aiškinti skirtingų veiksmo būdų reikšmes.
Keywords: veiksmažodinio veiksmo būdas; prefiksacija; prefikso semantika ir veiksmo būdai; dinaminiai ir statiniai veiksmažodžiai; įvykio ir eigos veikslai