Žiniasklaidos kalba: šiuolaikinių mitų ir ideologijų atspindys - Milevich, Inga G. (Respectus Philologicus, 2003)
Straipsnyje analizuojama, kaip Latvijos publicistikos kalboje realizuojasi mitologinė opozicija savas – svetimas, pirmiausia leksinio turinio ir pragmatinių kalbančiojo nuostatų požiūriu. Minėtos opozicijos struktūra yra dvilypė: viena vertus, tai opozicija mes – Europa, kita vertus, mes – jie. Šių opozicijų nariai siejasi su referentinėmis grupėmis rusai – latviai, piliečiai – ne piliečiai.
Keywords: mitologema; mitologinė opozicija; konceptas; pragmatinė nuostata; publicistinis diskursas; pasaulio vaizdas