Putino Rusija iki 2001 m. rugsėjo 11 d. Der Spiegel veidrodyje: topai ir tendencijos - Fuchs, Klaus (Respectus Philologicus, 2003)
Vienas įtakingiausių Vokietijos spaudos leidinių – savaitraštis Der Spiegel ir jo vyriausiasis redaktorius Rudolfas Augsteinas tradiciškai skiria daug dėmesio Rusijos reikalams. Straipsnyje analizuojamos Rusijos politikai bei visuomenei skirtos savaitraščio publikacijos per devynis 2001 m. mėnesius – kol rugsėjo 11 d. islamo fundamentalistų įvykdytas teroristinis aktas Amerikoje privertė iš naujo apmąstyti Rusijos vaidmenį ir įvaizdį pasaulio arenoje. Kiekybinei ir kokybinei topų bei kiekvieno topo vaizdinių analizei sukurta originali vertinimo sistema, kuria siekiama išryškinti Rusijos stereotipus, viešpataujančius Vokietijos viešojoje nuomonėje.
Keywords: Rusija; politika ir visuomenė; įvaizdis; kultūros ribos