Anos Achmatovos „Poeto mitas" Europos literatūros kontekste: intertekstinė analizė - Mikhailova, Galina P. (Respectus Philologicus, 2003)
Straipsnis grindžiamas mintimi, kad Anos Achmatovos poezija - tekstas, kuriame svarbiausias elementas esąs atviras ar paslėptas citavimas. Paralelės tarp A. Achmatovos ir Europos poetų poezijos gali būti aiškinamos intertekstualumo teorijos kontekste. Straipsnyje nagrinėjamas ryšys tarp Achmatovos eilėraščių iš „Poemos be herojaus" ir R. Browning'o, P. B. Shelley'io, G. N. G. Byron'o, Th. Gautier tekstų. Europos tekstai Achmatovos poezijoje lemia jos sudėtingumą. Achmatovos „Poeto mitas" yra tvirtai susijęs su Nikolajaus Gumiliovo asmenybe ir kūryba.
Keywords: intertekstiniai santykiai; anglų romantizmas; kūrybiškumo estetika