Alternatyvi literatūros istorija Alfonso Nykos-Niliūno „Dienoraščio fragmentuose 1938 - 1970" - Petrauskienė, Irmina (Respectus Philologicus, 2001)
Straipsnyje apžvelgiama įžymiojo lietuvių egzodo autoriaus Alfonso Nykos-Niliūno lietuvių literatūros samprata, kurią jis išdėsto pirmame „Dienoraščio fragmentų“ tome; akcentuojamas jos visumos alternatyvumas dominuojančiai lietuvių literatūros mokslo tradicijai.
Keywords: vertė; centras; prasmė; periferija; estetinė egzistencija