Vėjo ir gluosnių metafizika Algirdo Landsbergio draminėje dilogijoje - Lazdynas, Gintaras (Respectus Philologicus, 2001)
Straipsnyje interpretuojama vieno žinomiausių lietuvių egzodo autoriaus Algirdo Landsbergio draminė dilogija, įrodinėjamas prieštaravimas tarp formalaus kūrinio tobulumo ir tekstiškai neinformatyvios visumos.
Keywords: dvasia; kūinas; dilogija; ritualas; metafizika; krikščionybė