Asociatyvus mąstymas: skirtingos kalbos = skirtingi mąstymo būdai? - Zavjalova, Marija (Respectus Philologicus, 2001)
Straipsnyje nagrinėjama kalbos ir mąstymo sąveikos problema bilingvizmo sąlygomis. Aptariamas klausimas, kaip bilingvo sąmonėje dera dvi kalbinės sistemos, du pasaulio vaizdai ir kokie yra šių dviejų sistemų tarpusavio santykiai. Siekiant išspręsti šią problemą buvo atliktas verbalinių asociacijų eksperimentas, kurio rezultatai pateikiami ir nagrinėjami straipsnyje.
Keywords: bilingvizmas; psicholingvistika; verbalinės asociacijos; kalbinis mąstymas; pasaulio įvaizdis; semantiniai ryšiai; stereotipai