Tvarkos koncepcija ir teatro dailės kaita - Bitinaitė-Širvinskienė, Raimonda (Respectus Philologicus, 2006)
Straipsnyje analizuojama teatro dailės vieta teatro sistemoje. Taikant sociologinį modelį bandoma išsiaiškinti scenografijos gebėjimą palaikyti ar keisti tvarką daugiasluoksnėje teatro struktūroje, kurioje vyrauja hierarchinė tvarka. Tikslas - įrodyti teatro dailės pozicijos lankstumą kitų teatro menų bendrijoje.
Keywords: teatro dailė; tvarka; chaosas; struktūra