Respectus Philologicus, 2011 Nr. 19 (24) - Bankauskaitė, Gabija (Respectus Philologicus, 2011)
TURINYS / SPIS TREŚCII. PROBLEMOS IR SPRENDIMAI / PROBLEMY I ICH ROZWIĄZANIAMichał Mazurkiewicz (Lenkija / Polska). Sport a religia... 11Наталья А. Кузьмина (Rusija / Rosja). Книга стихов как сверхтекст... 19Jonė Grigaliūnienė (Lietuva / Litwa). Possessive Constructions as a Purely Linguistic Phenomenon?... 31II. FAKTAI IR APMĄSTYMAI / FAKTY I ROZWAŻANIAAleksandras Krasnovas, Aldona Martinonytė (Lietuva / Litwa). Įvaizdžių simbolinimas Juozo Apučio novelėse... 40Jūratė Kumetaitienė (Lietuva / Litwa). Eskapizmo tradicija ir metamorfozė (bėgimas „nuo“ ar „į“?) moderniojoje ir postmodernistinėje norvegų literatūroje... 51Наталья В. Ковтун (Rusija / Rosja). Трикстер в окрестностях современной традиционной прозы...65Павел С. Глушаков (Latvija / Łotwa). Семантические процессы в структуре поэтики Василия Шукшина...81Tatayna Kamarovskaya (Baltarusija / Białoruś). Adam and the War... 93Virginija Paplauskienė (Lietuva / Litwa). Moters kalbos pasaulis Liūnės Sutemos rinkinyje „Graffiti“... 99Jolanta Chwastyk-Kowalczyk (Lenkija / Polska). Sposoby e-komunikowania społeczności polskiej na Wyspach Brytyjskich i w Irlandii... 111Vilma Bijeikienė (Lietuva / Litwa). How Equivocation Depends on the Way Questions are Asked: a Study in Lithuanian Political Discourse... 123Виктория Макарова (Lietuva / Litwa). Кто называет вещи, тот овладевает ими: русский vs. россиянин, русский vs. российский в дискурсе президентов России... 136Dorota Połowniak-Wawrzonek (Lenkija / Polska). Frazeologizmy wywodzące się z filmowej sagi „Gwiezdne wojny” we współczesnej polszczyźnie... 144Ilona Mickienė, Inesa Birbilaitė (Lietuva / Litwa). Moterų įvardijimas XVIII amžiaus pradžioje: Telšių bažnyčios krikšto metrikų studija.... 158Людмила Гарбуль (Lietuva / Litwa). Отражение результатов межславянских языковых контактов в русской деловой письменности первой половины ХVII века (синхронный и диахронический аспекты). 2 часть... 168Vilhelmina Vitkauskienė (Lietuva / Litwa). Frankofonija Lietuvoje... 179Natalia V. Yudina (Rusija / Rosja). On the Role of the Russian Language in the Globalizing World of the XXI Century... 189Maria Lojko (Baltarusija / Białoruś). Teaching Legal English to English Second Language Students in the US Law Schools...200III. NUOMONĖ / OPINIE I POGLĄDYЕлена В. Савич (Baltarusija / Białoruś). К вопросу о построении интегративной методики анализа дискурса... 212Marek Weber (Lenkija / Polska). Lexical Analysis of Selected Lexemes Belonging to the Semantic Field ‘Computer Hardware’...220IV. MOKSLININKAI APIE MOKSLININKUS / NAUKOWCYO NAUKOWCACHОлег Поляков (Lietuva / Litwa). О женском факторе в лингвистике и вокруг него.... 228V. MŪSŲ VERTIMAI / NASZE PRZEKŁADYBernard Sypniewski (JAV / USA). Gyvatė žolėje. II dalis. Vertė / Tłum. Jurga Cibulskienė...239VI. MOKSLINIO GYVENIMO KRONIKA / KRONIKA ŻYCIA NAUKOWEGOKonferencijų apžvalgos / Omówienie konferencjiTatiana Larina (Rusija / Rosja), Laura Alba-Juez (Ispanija / Hiszpania). Report and reflections of the 2010 International Conference on Intercultural Pragmatics and Communication in Madrid...246Knygų recenzijos / Recenzje książekАлександра М. Пономарева (Rusija / Rosja). ЧЕРВИНСКИЙ, П. П., 2010. Номинативные аспекты и следствия политической коммуникации...252Gabija Bankauskaitė-Sereikienė (Lietuva / Litwa). PAPLAUSKIENĖ, V., 2009. Liūnė Sutema: gyvenimo ir kūrybos keliais...255Юрий В. Шатин (Rusija / Rosja). Содержательные кривые. ГРИНБАУМ, О. Н., 2010. Роман А.С. Пушкина «Евгений Онегин»: ритмико-смысловой комментарий...259Mokslinio gyvenimo dienoraštis / Z życia naukowegoDaiva Aliūkaitė (Lietuva / Litwa). Spausdintinių reklamų duomenyno idėja: projektas „Reklamų sociolingvistika“...263Loreta Vaicekauskienė (Lietuva / Litwa). Projektas „Kalba Vilnius: Vilniaus kalbos vaidmuo šiuolaikinėje Lietuvoje, 2010“...265Daiva Aliūkaitė (Lietuva / Litwa). Projektas „Lietuvių kalba: idealai, ideologijos ir tapatybės lūžiai“: kalbos idealai paprastų kalbos bendruomenės narių akimis...267Anonsai / Zapowiedzi...269VII. REIKALAVIMAI STRAIPSNIAMS / ZASADY OPRACOWYWANIA PUBLIKACJI...270VIII. MŪSŲ AUTORIAI / NASI AUTORZY...278