Respectus Philologicus, 2011 Nr. 20 (25) - Bankauskaitė, Gabija (Respectus Philologicus, 2011)
TURINYS / SPIS TREŚCII. PROBLEMOS IR SPRENDIMAI / PROBLEMY I ICH ROZWIĄZANIALoreta Ulvydienė, Giedrė Drėgvaitė (Lietuva / Litwa). Linguistic Experience as the Projection of Urban Cognition in Literature... 11Сауле Алтыбаева (Kazachstanas / Kazachstan). Неомифологизм современной казахской прозы: поликультуральный дискурс и поиск художественной перспективы...27Michał Mazurkiewicz (Lenkija / Polska). Istota rytuału...40II. FAKTAI IR APMĄSTYMAI / FAKTY I ROZWAŻANIALaima Kalėdienė (Lietuva / Litwa). Požiūris į valstybinę kalbą sociolingvistinės apklausos duomenimis...52Вадим Дементьев (Rusija / Rosja). Гламур как «старая новая светскость»?...65Elena Bonta, Raluca Galiţa (Rumunija / Rumunia). Joking as a Semiotic Practice and Means of Spiritual Survival. A Pragma-linguistic and Stylistic Approach... 80Irina Melnikova (Lietuva / Litwa). The Gorris Defence, Or Nabokov on Screen... 95Jadvyga Krūminienė, Artūras Cechanovičius (Lietuva / Litwa). On some Jungian Archetypes Reflected in Joseph Conrad’s Heart of Darkness...107Ewa Anna Piasta (Lenkija / Polska). Horyzonty aksjologiczne opowiadania Reinholda Schneidera „Sen świętego“...122Олег Н. Гринбаум (Rusija / Rosja). Четвертая глава романа А. С. Пушкина «Евгений Онегин»: монолог Онегина в ритмико-смысловом освещении...133Валентина Литвинова (Rusija / Rosja). Эпистолярная сибириада А. П. Чехова (письма писателя с позиций категории времени и пространства)...153Roma Konsevičiūtė (Lietuva / Litwa). „Giesmių giesmės“ motyvai Antano Jasmanto lyrikoje...162Элеонора Лассан (Lietuva / Litwa). Союз «зато» как средство выражения психологической компенсации в русском языке...170Joanna Senderska (Lenkija / Polska). Wzbogacanie leksyki środowiskowej na przykładzie wybranych odmian socjolektalnych polszczyzny...181Danguolė Melnikienė (Lietuva / Litwa). Specifinių realijų raiškos ypatumai lietuviškuose dvikalbiuose žodynuose...192Marlena Chudzik (Lenkija / Polska). Problemy toponomastów...202Daiva Aliūkaitė (Lietuva / Litwa). Jaunųjų žemaičių raiškos idealai: sąmoningosios nuostatos...209Yuri Tambovtsev, Ludmila Tambovtseva, Juliana Tambovtseva (Rusija / Rosja). Functioning of the Continuous Tenses in Female and Male Variants of the American and British English Language...221Наталия Красильникова (Rusija / Rosja). Общественное мнение: взгляд из когнитивно-дискурсивной парадигмы...233III. NUOMONĖ / OPINIE I POGLĄDYЕлена Коницкая, Артур Запольский (Lietuva / Litwa). Метафорика литовского и словенского политического дискурса...243IV. MOKSLINIO GYVENIMO KRONIKA / KRONIKA ŻYCIA NAUKOWEGOKonferencijų apžvalgos / KonferencjeВиктория Макарова (Lietuva / Litwa). «Язык и метод». Краков, 5-6 мая 2011 г...254Daiva Aliūkaitė (Lietuva / Litwa). Projektas „Šiuolaikiniai geolingvistikos tyrimai Lietuvoje: puktų tinklo organizacija ir interaktyvioji tarminės informacijos sklaida“...257Knygų recenzijos / Recenzje książekДануте Балшайтите (Lietuva / Litwa). Диагноз поставлен – что дальше? ЛАССАН, Э., 2011. Лингвистика ставит диагноз... Очерк «духа эпохи» в свете данных лингвистического анализа...260Dagnė Beržaitė (Lietuva/ Litwa). Nedėkingo skaitytojo pastabos. DOSTOJEVSKIS, F., 2010. Apysakos I: Antrininkas, Žiemos pastabos apie vasaros įspūdžius, Užrašai iš pogrindžio....267Anonsai / Zapowiedzi...271V. REIKALAVIMAI STRAIPSNIAMS / ZASADY OPRACOWYWANIA PUBLIKACJI...272VI. MŪSŲ AUTORIAI / NASI AUTORZY...280