Jak badać kulturę? Wokół Cultural turns. Nowe kierunki w naukach o kulturze Doris Bachmann-Medick - Borowski, Dominik (Respectus Philologicus, 2015)
BACHMANN-MEDICK, Doris. Cultural turns. Nowe kierunki w naukach o kulturze. Przeł. Krystyna Krzemieniowa. Warszawa: Oficyna Naukowa, 2012. 502 ss. ISBN 978-83-7737-040-7