Konstantino Sirvydo „Punktų sakymų“ teksto šaltiniai - Baranauskienė, Rita; Mickienė, Ilona (Respectus Philologicus, 2017)
2016 metų gruodžio 13 dieną VU Kauno fakultete dr. Virginija Vasiliauskienė pristatė Konstantino Sirvydo Punktų sakymų kritinį leidimą. Ji – šio leidimo rengėja ir projekto vadovė. Leidimas buvo parengtas kartu su doc. dr. Kristina Rutkovska iš VU Polonistikos centro. Šiame penkių knygų leidime atskleisti iki šiol netirti Sirvydo indėlio į lietuvių kultūrą aspektai: jis pristatomas ne tik kaip pirmųjų originalių pamokslų autorius, rašomosios kalbos puoselėtojas, leksikografas, bet ir kaip Šventojo Rašto vertėjas, biblinės terminijos ir stiliaus kūrėjas, teologas mąstytojas.
Keywords: nėra