Radviliškio rajono drimonimų daryba - Mickienė, Ilona; Bieliauskaitė, Rimantė (Respectus Philologicus, 2018)
Straipsnyje analizuojami iš „Lietuvos miškų vardyno“, Lietuvos vietovardžių geoinformacinės duomenų bazės ir Radviliškio rajono žemėlapio išrašyti drimonimai (200). Drimonimai yra nuolat kintanti Lietuvos reljefo dalis, todėl aktualu juos atitinkamais tarpsniais fiksuoti ir tyrinėti. Radviliškio rajono drimonimai nėra tyrinėti jokiu aspektu. Straipsnyje pateikiama Radviliško rajono drimonimų klasifikacija yra pagrįsta Aleksandro Vanago sudaryta hidronimų darybine-struktūrine klasifikacijos schema. Struktūriškai analizuojant Radviliškio rajono drimonimus, pirmiausiai buvo išskirti pirminiai ir antriniai drimonimai. Toliau buvo tiriami antriniai drimonimai, turintys priesagą arba galūnę, mišrios struktūros drimonimai, taip pat sudurtiniai ir sudėtiniai drimonimai. Atliktas tyrimas atskleidė, kad Radviliškio rajone vyrauja antriniai drimonimai (88,5 %). Pirminių drimonimų aptikta 11,5 %. Radviliškio rajono drimonimų analizė bus naudinga tolesniems šio regiono visų toponimų klasių tyrimams. Išnagrinėjus drimonimus ir nustačius bendras darybos tendencijas, būtų galima tirti įvairius tiriamojo regiono toponimams būdingus ekstralingvistinius aspektus: socialinius, ekonominius, psicholingvistinius.
Keywords: darybos analizė; drimonimas; pirminiai ir antriniai vardai; gramatinė ir struktūrinė klasifikacija