Komunikacija ir diskurso klasifikacija poreikių bei informatyvumo požiūriu - Olyanitch, Andrej V. (Respectus Philologicus, 2004)
Straipsnyje ryškinama koreliacija tarp žmogaus poreikių rūšių bei tipų ir diskurso tipų (diskursinių sistemų) komunikacijoje. Tokios koreliacijos pavyzdžiu pasirinkta vieno iš svarbiausių socialinių poreikių – valdžios poreikio diskursinė eksplikacija. Ji pateikiama kaip trijų lygmenų diskursinė sistema, kurioje informacijos poreikis yra sistematizuojantis veiksnys.