Įsimylėjėlio kalbos figūros „Beatles“ dainų tekstuose - Kirejeva, Jelena (Respectus Philologicus, 2003)
Straipsnyje yra analizuojamos keturios Rolano Barto apibūdintos įsimylėjėlio kalbos figūros. Pasak Rolano Barto, tos figūros tematiškai organizuoja įsimylėjėlio diskursą. Straipsnyje bandoma atsižvelgti į tai, kokią žodinę išraišką grupės „Beatles“ dainų tekstuose įgauna figūros „Verksmas“, „Prisilietimai“, „Kūnas“ ir „Apkabinimas“, taip pat bandoma atskleisti ypatingus britų įsimylėjėliui būdingus bruožus ir jo kognityvines nuostatas.