Teorinės antonimijos problemos (žvilgsnis nuo amžių sandūros) - Wierzbinski, Jaroslaw (Respectus Philologicus, 2003)
Šiuolaikinę antonimijos tyrinėjimų būseną charakterizuoja nuolatinė efektyvesnių antonimų tyrimo būdų paieška. Galima akcentuoti tam tikrus tyrimo akcentų pokyčius – nuo bendrųjų kalbos problemų pereinama prie konkrečios antonimų raiškos šnekoje, ir tai lemia tyrimo srities plėtrą: analizuojamos konkrečios antoniminės paradigmos, jų funkcinės ypatybės, antonimija siejama su sinonimija, polisemija, stambesniais semantiniais junginiais (sinoniminiais–antoniminiais blokais). Straipsnyje apžvelgiamos svarbiausios antonimijos tyrimų XX amžiaus pabaigos rusų lingvistikoje kryptys ir rezultatai.