Neliteratūriniai anglų kalbos skoliniai vokiečių ir rusų kalbose - Lucinski, Kazimir; Zubkov, Eugene (Respectus Philologicus, 2003)
Šio darbo tikslas pristatyti naują metodą, kuris leidžia analizuoti ne tik skolinius, bet ir patį skolinimosi procesą, priklausantį nuo vidinės kalbos sistemos. Analizės objektas - anglų kalbos skoliniai šiuolaikinėse šnekamosiose vokiečių ir rusų kalbose. Kiekviena šnekamoji kalba yra nestabilus, trumpalaikis reiškinys, priklausantis nuo kalbančiųjų vartojamų žodžių vertinimo (šiame darbe - skolinių). Autoriai atkreipia dėmesį į reikšmės pasikeitimą žodžiui pereinant į kitą stilistinį lygmenį.