Vidinės žodžio formos įprasminimo būdai - Vvedenskaja, Liudmila A.; Kolesnikov, Nikolaj P. (Respectus Philologicus, 2003)
Nagrinėdami įvairius liaudies etimologijos apibūdinimus, pateiktus skirtingų autorių žodynuose ir žinynuose, straipsnio autoriai daro išvadą, kad būtina patikslinti sąvokos ribas ir atskirti gretimus reiškinius. Visi fonetiniai žodžio pasikeitimai liaudies etimologijoje turi sąlygoti ir tam tikrą reikšmės pasikeitimą. Be šios sąlygos negalima laikyti fonetinių pasikeitimų liaudies etimologiniais. Gretimiems reiškiniams pasiūlomos pseudo-liaudies etimologijos (specialus žodžio sudarkymas stilistiniais tikslais), vaikų etimologijos ir pseudo-etimologijos sąvokos.