Literatūrinės parodijos, pasišaipymai ir pamėgdžiojimai kaip skirtingų požiūrių pateikimo reiškinys - Shor, Julija V. (Respectus Philologicus, 2003)
Šiame straipsnyje į parodiją žiūrima kaip į skirtingų balsų pateikimo tekste reiškinį, kai polifonija atsiranda jungiant skirtingus autoriaus, vertėjo ir parodisto požiūrius. Remdamasi istoriniu literatūriniu ir komparatyvistiniu metodu, autorė bando nustatyti komiško įspūdžio priežastis, taip pat išskirti kultūrinius istorinius parodijų ir pasišaipymų kūrimo motyvus. Daugiausia dėmesio skiriama sovietiniam 60-ųjų metų laikotarpiui, „atšilimo" pradžiai. Analizuojamos įvairių rūšių parodijos: literatūrinė sovietinio romano parodija socialistinio realizmo epochoje, eiliuotų verstų kūrinių parodija, pasišaipymai ir įvairių žanrų kontaminacijos (skirtingų autorių eilėraščio eilučių jungimas, eilėraščių dainavimas pagal muziką, sukurtą kitiems kūriniams).