Pasaulio vaizdas ir kalbinė elgsena stačiatikių ir penkiasdešimtininkų tekstuose: lyginamoji analizė - Kalinovskaja, Oksana (Respectus Philologicus, 2003)
Straipsnyje analizuojama dviejų religijų - stačiatikybės ir penkiasdešimtininkų - atstovų tekstuose atsispindintis pasaulio vaizdas ir kalbinės elgsenos modeliai. Analizės instrumentasvadinamosios diskurso metodikos, atspindinčios interdisciplinarinį požiūrį: identifikacinė-interpretacinė, retorinė ir žanrinė naratyvinė. Tyrinėjimų objektas - liudijimų tekstai, kuriuose tikintieji pasakoja, kaip jie atrado Dievą.