Vandens erdvė Antano Škėmos prozoje - Nagliuvienė, Juldita (Respectus Philologicus, 2001)
Straipsnyje nagrinėjama literatūrinė-poetinė (svajonių) lietingo vandens, randančio atsaką E. A. Poe kūryboje, erdvė, jos santykis su seksualumo pradu, krikščioniškąja Dievo Motina. kuri metamorfuojasi į senųjų civilizacijų Pramotę