Literatūrinės savimonės komplikacijos A. Marčėno poezijoje - Klimaitė, Eglė (Respectus Philologicus, 1999)
Interpretacinės studijos tikslas - išryškinti lyrinės prigimties poeto unikalumą ir drauge literatūrinio antrarūšiškumo simptomus, lengvo kalbėjimo ir imitacinių prasmių atvejus, kurie disonuoja su kritikos šiam autoriui suteikta klasiko aureole.