Informacijos apie socialistines šalis reglamentacija I-III užsienio korespondentų pasitarimų (1969-1971) medžiagoje Lenkijoje - Piasecka, Renata (Respectus Philologicus, 2005)
Po Antrojo Pasaulinio karo viena iš griežčiausiai Lenkijoje reglamentuojamų sričių buvo klausimai, susiję su socialistinių šalių bloko situacija ir ekonomine integracija į Ekonominės savitarpio pagalbos tarybą. Minėtas reiškinys buvo būdingas visoms socialistinėms šalims ir įgavo tarptautinį pobūdį. Lenkijoje apribojimai informacijai spaudoje buvo žingsnis po žingsnio pašalinti maždaug tarp , Prahos pavasario" ir gruodžio įvykių 1970-aisiais. Tai ypač skatino pirmi trys užsienio korespondentų, akredituotų socialistinėse šalyse, pasitarimai, organizuoti Lenkijos jungtinės darbininkų partijos centro komiteto spaudos skyriaus 1967-1971 m. Nežiūrint didelių lūkesčių ir valdžios padarytų pareiškimų, paruoštos direktyvos nepagerino Lenkijos spaudos leidžiamų naujienų biuletenių turinio.