Apie kai kuriuos dar vieno dialogo su Dostojevskiu ypatumus - Beržaitė, Dagnė (Respectus Philologicus, 2006)
Straipsnyje kalbame apie literatūros problemas intertekstualumo aspektu. Įvadine teze laikomas M. Bachtino teiginys apie tai, kad kiekvienas F. Dostojevskio žodis (tekstas) suponuoja kitą. Tokiu Dostojevskio "žodžiu" pasirenkama 1870 m. parašyta apysaka "Amžinasis rytas", "naujuoju žodžiu" - JAV ir Kanadoje populiaraus rašytojo Džono Irvingo romanas "Pasaulis pagal Garpą". "Šaltinių poetikos" aspektu tokj senojo teksto siužetinių ir ideologinių struktūrų modeliavimą ir transformavimą naujajame galima būtų pavadinti leitmotyviniu.