Semantic Aspects of Linguistic Borrowings from the English Language in the Polish Sociolect of Information Technology
Straipsnyje nagrinėjami lingvistinių anglų kalbos skolinių lenkų informacinių technologijų sociolekte semantiniai aspektai Trumpai apibūdinus kasdieninio gyvenimo kompiuterizacijos ir informacinės visuomenės kūrimo procesus, straipsnyje pateikiamas informacinių technologijų lenkiškojo sociolekto apibrėžimas. Straipsnyje analizuojamos tokios pagrindinės anglų kalbos skolinių kategorijos: citatos, tikriniai daiktavardžiai ir semantiniai skoliniai Apžvelgiama lenkų mokslininkų lingvistinių skolinių semantikos tyrimų istorija. Analizuojami tikrinių daiktavardžių skolinių semantiniai pokyčiai lenkų kalboje. Aiškinami semantinio lygmens procesai, susiję su semantinių skolinių kategorija. Išskiriami pagrindiniai sociolekto semantiniai laukai. Semantinių skolinių, pavyzdžiui, klient ( client ), wirus (virus), adres (address