Kelios mintys apie lenkų "jaunakalbę" - Marczewska, Marzena (Respectus Philologicus, 2006)
Straipsnyje aptariamas interneto ir hip-hopo slengo poveikis lenkų jaunimo šnekamajai kalbai. Ši įtaka vis didina kartų pažiūrų skirtumą, kadangi jaunimas susikūrė savą "slaptą kodą", leidžiantį jiems bendrauti jų uždaroje bendruomenėje. Straipsnyje pateikiamas žodynas, būdingas hip-hopo gerbėjams ir interneto vartotojams Lenkijoje.