Tikrovės žaidimai ir kūrybiniai nuotykiai su Donaldu Kajoku - Naikienė, Ieva; Bankauskaitė-Sereikienė, Gabija (Respectus Philologicus, 2017)
2016 metų gruodžio 7-osios pavakary, pakviestas Lietuvių filologijos katedros kolektyvo, VU Kauno fakultete viešėjo poetas, eseistas ir prozininkas Donaldas Kajokas. Šio autoriaus bibliografijoje – per 20 knygų, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premija (1999 m.), Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto literatūros premija (2011 m.), Bernardo Brazdžionio literatūrinė premija (2015 m.) ir kiti apdovanojimai už išleistas knygas. 1980 m. debiutavęs eilėraščių knyga Žeme kaip viršūnėmis, D. Kajokas į savo skaitytojų ratą kūrybos mylėtojus kvietė keisdamas ne tik žanrą, tačiau ir rašymo manierą. Labiausiai poetas vertinamas už eilėraščių rinktines Drabužėliais baltais (1994 m.), Meditacijos (1997 m.), Karvedys pavargo nugalėti (2005 m.) ir Apie vandenis, medžius ir vėjus (2015 m.). Didelio skaitytojų ir kritikų dėmesio sulaukė autoriaus esė rinktinės Dykinėjimai (1999 m.), Lietaus migla Lu kalne (2002 m.) bei Lapės gaudymas (2013 m.). 2007 m. debiutavęs romanu Kazašas, 2012 m. už romaną Ežeras ir kiti jį lydintys asmenys kūrėjas jau buvo tarp nominuotųjų geriausiai metų knygai.