Teatro spektaklių garsinio vaizdavimo istorija ir ypatumai: garsinių įžangų gairės - Niedzviegienė, Laura (Respectus Philologicus, 2017)
Straipsnyje gilinamasi į teatro garsinio vaizdavimo metodikos ypatumus, skirtingų šalių spektaklių garsinio vaizdavimo metodikos raidą, paplitimą. Ypatingas dėmesys skiriamas Lietuvoje besiformuojančios teatro spektaklių garsinio vaizdavimo tradicijos apžvalgai ir analizei, kadangi mūsų šalyje iki šiol nebuvo publikuota mokslinių straipsnių, kuriuose ši tematika būtų išsamiai diskutuojama. Straipsnyje analizuojamas Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro spektaklio Vyšnia šokolade (rež. Linas Marijus Zaikauskas) garsinės įžangos tekstas, kurį, remdamiesi užsienio šalių gairėmis ir vadovaujami dėstytojos dr. Lauros Niedzviegienės, rengė Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto1 bakalauro studijų programos „Audiovizualinis vertimas“ trečiojo kurso studentai. Aptariamos rengiant tekstą kilusios problemos, siūlomi jų sprendimo būdai, pateikiamos bendros rekomendacijos, kaip rengti lietuviškas spektaklių garsines įžangas.