E. D. E. N. Southworth: a Sisterly Comforter - Williamson, Beata (Respectus Philologicus, 2002)
Šiame straipsnyje norėčiau pristatyti ponią Southworth - XIX amžiaus vidurio Amerikos melodraminių bestselerių autorę. Pagrindinės Southworth kūrinių herojės - moterys. Daugelyje savo romanų rašytoja pavaizdavo įvairius moterų charakterius, kurie buvo įdomesni ir įtaigesni nei kitose to meto melodramose. Ponia Southworth jokiu būdu negali būti traktuojama kaip rašytoja maištautoja ar rašytoja revoliucionierė, dėl to feministinė jos romanų tema intriguoja daugelį. E. D. E. N. Southworth romanai skirti moterims. Feministinę poziciją autorė išreiškia užjauta bei simpatija moterims, tačiau jokiu būdu nekviečia imtis radikalių priemonių.
Keywords: -